Home » Echipamente

Echipamente

EERIS – the European Research Infrastructures System

 
1. Aparatură pentru prepararea și manipularea probelor
 • Rotavapor Heidolf Laborota 4000 Efficient HB digital

  Rotavaporul poate fi folosit pentru: – extracția de solvenți din amestecuri de solvenți pe baza punctelor de fierbere diferite; – concentrarea soluțiilor în scopul creării de condiții mai bune pentru precipitare / cristalizare de produs. Caracteristici: – 0 – 270 rpm; – domeniu temperatura : 0 – 180 °C. Producător: Heidolf, Germania (2000)
 • Digesdahl

  Aparatul Digesdahl este folosit pentru realizarea digestiei acide a substanțelor în scopul aducerii în soluție a ionilor metalici pentru dozare. Producător: HACH, Statele Unite (2000)
 • Sistem dublă galerie (folosind Ar ca și gaz inert)

  Laboratorul are o stație de lucru cu nișă echipată cu sisteme de galerii vacuum/gaz inert (linii Schlenk). Stația de lucru este echipată cu pompă de vid cu două trepte (10-4mBar), dotată cu manometru.
 • LOI (Dynisco Limiting Oxigen Index Chamber 340AJH0038)

  Cameră de ardere cu aport limitat de oxigen. – Tester flexibil și ușor de folosit; – Asigură arderea uniformă; – Asigură acuratețea preparării gazului purtător; – Este echipată cu un debitmetru de precizie ridicată ± 0.5{373fd5072b9c06e43c667d5b6485d201aadca1eaee3baa8babd6209d3ef994c5} și două manometre (0-100 psi); – Este echipată cu o cameră de ardere umplută cu granule de sticlă pentruasigurarea unei bune dispersii a gazelor; – Are un dispozitiv rigid de fixare a probei. Producător: Dynisco, USA (2008)
 • Lampa UV Sunray 400 SM

  SUNRAY 400 SM este un sistem compact de lampă UV care integrează toate componentele sistemului într-un cap de lampă, care poate fi ușor de montat oriunde, aproape fără cabluri. – Tensiune de alimentare: AC 90-132 / 180-265 VAC; – Putere: 400W; – Putere de ilumianre la 3″: 115 mW/cm2 UVA, tipic; – Zona de vulcanizare: 8″ x 6″ – Comutator care permite reducerea puterii lămpii la jumatate; – Răcire forțată cu aer. Producător: Uvitron International, Inc., USA (2013)
 • Stație de lucru pentru sinteze cu microunde model MAS-II

  MAS-II este un echipament pentru reacții de sinteză cu microunde pentru o gamă largă de condiții de reacție. Sistemul unic patentat de monitorizare a temperaturii cu două canale este dezvoltat pentru reacții dintr-o gamă largă cum ar fi: lichid, solid, amestec lichid-solid. Funcția de auto-ajustare a puterii microundelor bazată pe temperatura reacției va genera microunde continuu fără impuls pentru effect maxim în condițiile specifice reacției. Dispozitivele de agitare mecanică și magnetică sunt transferabile, vireza de agitare este vizibilă și ajustabilă. – Puterea microundelor ajustabilă dinamic între 0 – 1000W; – Puterea maximă poate fi setată în 10 domenii cu increment de 100W; – Domeniul de temperatură până la 250°C în configurația standard, precizia temperaturii 1°C; – Dispozitivele de agitare mecanică și magnetică sunt transferabile, vireza de agitare este vizibilă și ajustabilă; – 30 de metode de reacție presetate cu 5 variabile ce pot fi schimbate în fiecare metodă cum ar fi de exemplu: timpul, temperatura, pasul, puterea microundelor, viteza de agitare etc; – Ecran dublu pentru datele de reacție și curba de temperatura, ecran LCD color TFT pentru monitorizare și înregistrare (prin conectarea la VCR) a întregului proces de reactie. Producător: Sineo Microwave, Republica Populară Chineză (2014)
 • Glove box EQ-VGB-2Y

  Camera de lucru transparentă cu atmosferă controlată (presiune, umiditate) EQ-VGB-2Y este dotată cu un sensor de umiditate și temperatură. Dispozitivul permite efectuarea determinărilor într-un spațiu controlat (inert), este compus dintr-o cameră principală de lucru și o precameră care permite accesul la camera principală, fără contaminarea mediului din camera de lucru principală. Camera de lucru principală este prevazută cu două mănuși din latex pentru efectuarea determinărilor cu o ușă de acces laterală. Două manometre de vid indică presiunea din interiorul camerei de lucru principală și din pecamera de lucru. Trei valve manuale sunt instalate pentru utilizare imediată, în timp ce două electrovalve sunt instalate în camera principală pentru auto-controlul presiunii. Glove box-ul este fabricat din policarbonat transparent, oferind o imagine clară din orice unghi. Construcția este din policarbonat,ofera rezistenta la o gama larga de produse chimice, rezistență mare la impact și zgârieturi. Glove box-ul este utilizat pe scară largă pentru prepararea nano-materialelor. – Atmosferă controlată de azot sau argon; – Senzor de umiditate; – Material: Polycarbonat; – Lățime: 1150 mm; – Înălțime: 500 mm; – Lățime: 500 mm; – Domeniul de reglare a presiunii: 101~95Kpa. Producător: MTI Corporation, USA (2011)
 • Instalație de uscare supercritică cu CO2

  Descriere sumara a procesului de uscare: 1. Racirea autoclavei 2. Umplerea cu CO2 lichid 3. Purjarea 4. Incalzirea 5. Decomprimarea Caracteristici tehnice ale uscatorului: – Capacitatea autoclavei.50 cmc; – Dimensiunile autoclavei: diametrul interior:45 mm ; adancimea: 32mm; – Presiunea maxima: 125 bar; – Instalatia este prevazuta cu filtre, pentru filtrarea CO2; masurarea parametrilor de lucru (P, T) se realizeaza automat; datele sunt transmise la un PC, cu soft pentru afisare grafica si arhivare. Producător: SC POPSOFT SRL, Cluj Napoca, Romania (2008)
 • Echipament de activare cu ultrasunete cu sonotroda VCX 750

  – Puterea produsă: 750 W; – Frecvenţa: 20 kHz; – Afişarea energiei cedate şi a puterii, cu timer; – Programarea lungimii pulsurilor energetice; – Reglarea automată a frecvenţei; – Compensarea amplitudinii; – Caracteristici Sonotroda: – Diametru: 1/2″ (13 mm); Capacitatea de prelucrare: 10 ml – 250 ml; – Lungime: 5 3/8″ (136 mm), Greutate: 3/4 lb (340 g); -Aliaj Titanium: TI-6AL-4V. Producător: Sonics& Materials, Statele Unite (2007)
 • Nișă chimică cu exhaustare, Talassi MA 902022

  Caracteristici: filtre de cărbune activ, sistem de aspirație, tubulatură , nișă cu perete dublu rezistentă la solvenți și acizi oxidanți, suprafață de lucru din gresie rezistentă la acizi și agenti chimici, unitatea superioara este realizata din tablă abutisată cu acoperire epoxidică rezistentă la coroziune, dispozitiv de siguranță care asigură blocarea automată a ușilor frontale în cazul ruperii unei trape de fum, robinet de gaz, robinet de apă, chiuvetă montată pe suprafața de de lucru, 2 prize Schuko, lampă de iluminare a interiorului nișei, tablou de comandă electric, dispozitiv antivibrație, dulap metalic cu 2 usi și rafturi de depozitare cu înălțimea de lucru de 90 cm, sistem de aspirație construit pentru evacuarea aerului pe o deschidere de 400 mm și o viteză de evacuare de 0.5 m/s, conform normelor de siguranță. Producător:Talassi, Italia (2008)
2. Aparatură de Măsurare
 • Calorimetru diferențial TA Instruments DSC-25

  Precizia liniei de bază (-50 până la 300 ° C) ≤100 μW Repetabilitatea liniei de bază (-50 până la 300 ° C) Interval de temperatură: -180 ° C până la 725 ° C Precizie temperatură: ± 0,1 ° C Precizie entalpie: ± 0,01 ° C Entalpia de precizie: ± 0,1%
 • Microscop optic polarizat OLYMPUS BX53M

  cu cameră color CCD UC90 dotată cu stație de încălzire și congelare Linkam cu controler digital și baie de recirculare a apei.
 • Spectrofotometru Cary 60

  Accesorii: – Suport de celule Peltier termostatate separat (G6870A) – 7910030300 – Sonda din fibră optică din cuarț cu lungime fixă de lungime 10 mm (recomandată pentru probe foarte corozive). 73 cm 12,7 / 70 Ambient Agilent
 • Sistem de iradiere monocromat Oriel Seria TLS 260 dotat cu două lămpi: Xe 300W și Hg

  Familia de produse compatibile cu sursele de lumină (TLS) de la Oriel® Instruments este personalizată pentru utilizatorii care doresc flexibilitatea unui design modular și simplitatea unui sistem integrat. Toate modelele sunt asamblate, aliniate și caracterizate complet înainte de expediere. Gama largă de reglaje face TLS-ul util pentru o varietate de aplicații. În sfârșit, o sursă de lumină versatilă pre-alinată și pre-asamblată, care nu necesită setări! • Lumină reglabilă în intervalul 250-1800 nm cu o rezoluție de până la 0.7 nm • Sistemul este pre-asamblat pe placa de bază cu optica prealiniată • Software-ul TracQ Basic Control and Data Acquisition este inclus • Include sursa de alimentare OPS cu funcție de control a intensității luminii • Fante fixe interschimbabile pentru o mai bună repetabilitate și precizie • Flanșă de ieșire interschimbabilă pentru compatibilitate cu o mare varietate de produse Newport.
 • pH-metru Mettler Toledo FiveEasyPlus ™ echipat cu electrod LE422

  Electrodul LE422 este un micro-electrod de pH cu umplutură de electrolit sub formă de gel, special conceput pentru măsurarea în vasele cu gât îngust sau în eprubete. Caracteristici speciale: • Diametrul sondei: 4,3 mm • Întreținere redusă
 • Conductometru Mettler Toledo FiveEasyPlus ™

  echipat cu electrozi LE740 (0,01 – 500 μS) și LE703 (0,01-200 mS).
 • Balanță analitică Sartorius® – LE225D

  • Protecție împotrivacurenților de aer inovatoare realizată complet din sticlă, cu ușile cu acționare ușoară care se deschid extrem de larg; optimizat pentru curățarea temeinică (placa de bază a camerei de cântărire este detașabilă) și o cameră de cântărire de dimensiuni generoase • Ecran excelent, cu contrast ridicat, ușor de citit, cu cifre deosebit de mari (16,5 mm) • Greutate de calibrare motorizată încorporată. Pentru cea mai mare precizie de cântărire la atingerea unei taste • Funcția de calibrare și reglare isoCAL. Prin calibrarea regulată, complet automată, această funcție asigură o precizie ridicată a cântăririilor • Celulă de cântărire monolitică – robustă, precisă și fiabilă • Patru niveluri de filtrare digitală permit balanței să se adapteze optim la condițiile ambientale specifice de la locul instalării • Foarte ușor de utilizat; toate tastele prezintă acțiune clic pozitivă; 2 taste mari pentru tară; tastatura aranjată ergonomic • Port serial RS-232 • Logare conformă ISO / GLP a datelor de calibrare, ajustării și cântăririlor utilizând o imprimantă opțională sau un PC • Tavă mare de cântărire. Pentru mai mult confort în timpul cântăririi • Programe de aplicație încorporate: numărare, cântărire în%, formularea net-totală; cântărirea animalelor; conversia unității de masă prin comutarea între 2 unități
 • Spectrometru UV-VIS JASCO V-650

  – Domeniul spectral: 190-900 nm – Software PC – Support Peltier cu răcitor de apă, amestecător magnetic, domeniu de temperatură: 0-100°C (10 mm) – Sferă integratoare 60 mm, cu BaS – Detector PMT; – λ: 220-850 nm Producător: Jasco, Japonia (2008)
 • Spectofotometru Jasco FT/IR-4200

  Spectofotometrul FT/IR-4200 poate fi utilizat la măsurarea probelor solide și lichide. – Domeniul spectral: 7.800÷350 cm-1 – Interferometru: Michelson 45°, digital control (DSP), – Sursa de lumină: ceramică de intensitate mare (standard), lampă halogen (optional), – Detector: DLATGS (regulator de temperatură) Accessorii: – ATR (MIRacle) și ATR (HATR) mono sau multi-reflexie. Accesoriu MIRacle ATR – unealtă de prelevare pentru FTIR de preformanță mare pentru probe solide, lichide sau polimeri. Producător: Jasco, Japonia (2007)
 • Potențiostat digital cu modul de impedanță electrochimică PGSTAT 302N

  Specificațiile modulului Potențiostat/Galvanostat: – Curent maxim de ieșire: ±2 A – Tensiune maximă de ieșire: ±30 V – Timp de răspuns – potențiostat bandwidth (3dB) 1 MHz – Moduri de lucru: potențiostat sau galvanostat Specificațiile modulului integrator de curent: – Convertor analog numeric pe 16 biți – Domeniu de potențial: ± 10 V – Tensiune: 30 V – Impedanța de intrare a electrometrului > 1Tohm – Viteza de scanare: 250 V/s (10kV/s cu SCANGEN) – Acuratețea potențialului aplicat: ± 0.2{373fd5072b9c06e43c667d5b6485d201aadca1eaee3baa8babd6209d3ef994c5} sau ± 2 mV – Rezoluția de aplicare a potențialului: 150μV – Rezoluția măsurării potențialului: 30 μV la 10 V – Domeniul de măsură: de la 10 nA până la 1 A – Domenii de sensibilitate pentru măsurarea curentului: 9 – Acuratețea aplicării de curent: ± 0.03{373fd5072b9c06e43c667d5b6485d201aadca1eaee3baa8babd6209d3ef994c5} – Rezoluția măsurării curentului ± 0.0003{373fd5072b9c06e43c667d5b6485d201aadca1eaee3baa8babd6209d3ef994c5} – Rezoluția maximă: 0.3 fA pe scala de 100 pA – Compensarea iR la întreruperea curentului – Reacție pozitivă dinamică (optional) – Interfață PC USB – Interfață EQCM DA Accesorii: – Modul EIS FRA2 – Celulă de coroziune Dcorr – 2 celule Swagelok , Ag/Ag Cl, electrozi de grapfit și Pt Producător: EcoChemie, Olanda (2007)
 • pH-METRU, MODEL 330I

  pH-metru portabil, robust, cu protecție la apă și cu funcționare pe baterii. Erorile de măsurare sunt evitate prin folosirea tastaturii de silicon cu doar 5 taste și de o metodă de calibrare simplificată cu recunoașterea automată a bufferului și afișarea bufferelor standard. Funcția auto-read asigură de asemenea rezultate reproductibile și stabile. Acurateţe ± 0.01 pH. Accesorii: – Geantă de transport; – Soluții de calibrare; – Electrod de pH SenTic41 pentru domeniul de pH 0÷14, cu senzor de temperatură încorporat, electrolit de referință, buffer intern și membrană cilindrică. Producător: Wissenschaftlich – Technische Werkstatten GmbH, Germania (2007)
 • Multimetru digital Gw Instek GDM-8145 (2 buc.)

  – Funcții de măsurare : tensiune, curent, rezistență și test de diode; – Ecran LED roșu, de 0.5″; – Rezoluție: 10μV, 10nA and 10mΩ; – Circuit de protecție pentru toate domeniile de măsurare; – Acuratețe: 0.03{373fd5072b9c06e43c667d5b6485d201aadca1eaee3baa8babd6209d3ef994c5} DCV; – Circuit auto zero; – Domeniu de măsurare al curentului: 20A; – Domeniu de măsurare al tensiunii: 1000V; – AC sau AC + DC R.M.S.; Producător: Good Will Instrument Co., Ltd., Taiwan (2008)
 • Conductometru model Oakton CON 510 Benchtop Conductivity Meter

  Conductometrul pH/CON 510 Benchtop poate măsura pH, mV, conductivitatea, TDS (Total Dissolved Solids) și temperatura. – Constanta celulei: K = 1.0 – Domeniu de măsurare pH: -2.00 până la 16.00 pH; – Rezoluție pH: 0.01 pH; – Domeniu măsurare mV: – 600 până la +600 mV; – Rezoluție mV: 0.1 mV până la ±199.9 mV și 1 mV peste; – Domeniu de măsurare conductivitate: 0 – 19.99 µS 0 – 199.9 µS 0 – 1999 µS 0 – 19.99 mS 0 – 199.9 mS – Rezoluție conductivitate: 0.01 µS, 0.1µS, 1 µS, 0.01 mS, 0.1 mS; – Domeniu măsurare TDS: 0 – 9.99 ppm, 10.0 – 99.9 ppm, 100 – 999 ppm, 1.00 – 9.99 ppt, 10.0 – 199.9 ppt; – Rezoluție TDS: ±1{373fd5072b9c06e43c667d5b6485d201aadca1eaee3baa8babd6209d3ef994c5} scală; – Domeniu măsurare temperatură: 0-100°C/32 – 212°F; – Rezoluție temperatură: 0.1°C sau °F; Producător: Oakton, USA (2008)
 • Aparat determinare grosime de strat, model Elcometer 456 cu sondă încorporată

  Aparatul pentru determinarea grosimii de strat, model Elcometer 456 cu sonda încorporată, realizează măsurători exacte atât pe suprafețe netede, cât și pe unele rugoase, subțiri și curbate. Măsurătorile sunt repetabole și reproductibile, neinfluențate de temperatură și au rezoluție sporita pentru suprafețele subțiri. – Măsoară grosimi de strat de până la 30 mm (1200 mils); – Acuratețe de măsurare: ±1{373fd5072b9c06e43c667d5b6485d201aadca1eaee3baa8babd6209d3ef994c5}; – Temperatura de lucru: -10 – 50°C. Producător: Elcometer Inc., USA (2012)
 • TGA/SDTA 851-LF Mettler-Toledo

  Celula de analiză termogravimetrică TGA/SDTA 851-LF – Domeniu temperatura: 20…1100°C; – Acuratetea reglarii temperaturii: + 0,25°C; – Reproductibilitatea temperaturii: + 0,15°C; – Calibrarea tau lag permite obtinerea de rezultate identice indiferent de viteza de incalzire; – Viteza de incalzire: 0…200°C, increment minim 0.01 °C (de la amb. la 1100°C); – Viteza de racire: Max.45 min (de la 1100°C la ambiental); – Microbalanta incorporata cu rezolutie de 1 µg, capacitate 5 g; – Volum maxim proba 900 µl; – Masurarea simultana a semnalului TG si DTA; – Posibilitatea de calibrare a semnalului DTA pentru calibrarea fluxului de caldura; – Cuptor cu constructie orizontala cu posibilitatea ulterioara de cuplarea cu spectrometru de masa si/sau spectrometru in infrarosu cu transformata Fourier; – Sistem de comutare intre doua gaze de reactie cu controlul lor automat din soft fara intreruperea analizei la schimbarea gazului. Producător: Mettler-Toledo GmbH, Germania (2005)
 • Celula de analiza termica DSC 823e

  – Domeniu temperatura: ambiental…700°C; – Acuratetea temperaturii: + 0,2°C; – Reproductibilitatea temperaturii: + 0,1°C; – Rata de incalzire: 0… 100°C, increment minim 0.01°C; – Rata de racire: Max. 25°C( cu intracooler); – Domeniu de masura: + 200mW; – Rezolutie digitala: 16 milioane de puncte; – Rezolutie: 0,04µW. Accesorii: – Rotametru pentru gaz de protectie(azot); – Dispozitiv pentru introducere gaze de reactie; – Butelii de azot si aer; – Balanta pentru cantarire preliminara a probelor. Producător: Mettler-Toledo GmbH, Germania (2005)
 • Spectrometru de luminescenta Perkin Elmer LS 55

  Spectrometru de luminescenta configurat cu soft si accesorii pentru o serie de aplicatii. Are incorporata o sursa pulsatorie de xenon de 8.3 watt pentru masuratori de timpi de stingere ale fluorescentei si fosforescentei. Poate fi folosit la determinarea caracteristicilor de emisie si ale spectrelor de emisie si excitatie ale unor luminofori cristalini anorganici sub forma de pulberi, a unor matrici anorganice sau hibride de silice dopate cu ioni Eu3+ si a unor matrici de silice cu porfirine inglobate. – Domeniul lungimilor de unda: excitatie 200-900 nm; emisie 200-900 nm. – Fante variabile pentru emisie si excitatie 2.5-15 nm cu increment de 0.1 nm. – Viteza de scanare poate fi selectata cu increment de 1 nm intre 10-1500 nm/min – Are incorporat un disc controlat de un software, cu filtre cutoff de 290, 350, 390, 430 si 515 nm, un atenuator 1{373fd5072b9c06e43c667d5b6485d201aadca1eaee3baa8babd6209d3ef994c5}T si radiatie nefiltrata. – Are soft FL WinLab pentru controlul instrumentului, accesoriilor, pentru probe si colectarea datelor. Soft-ul permite realizarea unor aplicatii specifice: Scan, Time Drive, Ratio – Data Collection, ICBC Calibration, Well Plate Reader and 3D view. – Modurile specifice de operare ale instrumentului Scan, Time Drive si Ratio Data Collection pot fi accesate din meniul Applications Acesorii: – Este prevazut cu un accesoriu de polarizare automat care consta din doua discuri pentru filtre; fiecare disc contine un element de polarizare vertical si unul orizontal. – Aparatul este dotat (standard) cu un suport de cuve cu o singura pozitie. – In plus, pentru probe sub forma de pulberi, probe plate, filme si probe biologice cu turbiditate s-a achizitionat suplimentar fata de dotarea standard, accesoriul suprafata frontala. Proba poate fi plasata direct in accesoriu sau in suportul pentru probe. Cu ajutorul suportului pentru pulberi pot fi masurate volume ultrareduse de probe sau probe vascoase, opace sau cu turbiditate. Producător: Perkin Elmer, Statele Unite (2006)
 • Spectrofotometru de absorbtie atomică GBC – Sens AA

  Cu ajutorul acestui spectrofotometru se poate determina concentrația următorilor ioni metalici: Cu, Ni, Cr, Fe, Zn, Mn, Pb, Co, Ca, Mg, Na, K din combinații complexe, mase plastice, materiale vegetale, aliaje, grăsimi și săruri. – Reglarea automată a lungimii de undă, a fantei, a flăcării. – Lampă de deuteriu pentru corecția fondului. Producător: GBS Scientific Equipment PTY Ltd, Australia
 • NOVA 1200 Quantachrome

  – sistem de adsorbție fizică, de înaltă performanță, pentru măsuratori analitice, cu accesorii corespunzătoare: – suprafața specifică și distribuția porozității: 17 – 5000 Å; – gaze de adsorbție: N2, O2, Ar, CO2, CO, butan si orice alt gaz necoroziv; – sistem automat de degazare a probelor: cu două stații, controlat de calculator, la temperaturi multiple; – soft corespunzător (afișare parametrii de funcționare și prelucrare date experimentale (izoterme de adsorbție, suprafață specifica BET, t – plot, Langmuir, distribuții pori (BJH etc.). Accesorii: – Modul de chemisorbtie, vid inalt, microporozitate; – celule de măsurare, garnituri cauciuc, perii curățare celule, etc. Producător: Quantachrome Instruments, Statele Unite
 • Accesorii pentru determinarea maselor molare la polimeri prin cromatografie de permeatie de gel

  Statie de date completa de cromatografie ChromNav pentru controlul modulelor HPLC JASCO si colectarea datelor de pe 4 canale pentru fiecare sistem HPLC cu urmatoarele functii: mânuirea tridimensionala a datelor de la detectorii JASCO cu sir de diode MD2010/2015/2018; colectarea de date de la orice detector de cromatografie cu iesire analogica de semnal, prelucrare completa a datelor cromatografice. Control al detectorilor JASCO UV, FP, CD, RI, ORD, ELSD, colectare si prelucrare de spectru din detectorii JASCO UV, FP si CD. In varianta de baza capabil sa controleze un sistem cu patru detectori. Calculator cu sistem de operare Windows 7 Professional cu MS Office (procesor 2,93 GHz Pentium Core I3, 320 GB HD, 2 GB RAM, 19″ TFT monitor, CD/DVD-RW, tastatură, mouse, Deskjet) Accesorii disponibile: – ChromNAV GPC, optiune software pentru calculul masei moleculare, distributia masei moleculare; – Upgrade P-ROM pentru 4 module HPLC Jasco, pentru a functiona cu ChromNav; – 00H-0644-K0 Phenomenex Phenogel 10u 10E3A HPLC Column 300 x 7.8 mm; – 03B-2090-K0 Phenomenex Phenogel 10u Guard Guard Column 50 x 7.8 mm; Producător: Jasco, Japonia
 • Spectrofotometru UV-VIS dublu fascicol, Aquarius Seria 7200

  Spectrofotometru cu dublu fascicol, destinat determinarilor de mare acuratete si cu grad mare de stabilitate in timp. – Monochromator, Czerny-Turner, modificat; – detectori: doua diode cu siliciu; – autotest si calibrare: automate, la pornire; – afisarea lungimii de unda: digital, pe display; – latimea benzii optice: < 2 nm; – acuratete fotometrica: ± 0.004A la 1A; – viteza de scanare: 1-4000 nm/min; – memorie: 30 metode stocate si apelabile; – Determinari cinetice: diagrame, reprocesarea datelor pentru o cuva sau pana la 6 cuve; – Suprapunere de spectre: pana la 8 spectre; – Programarea lungimilor de unda: pana la 10 lungimi de unda; – Memorarea ultimelor 8 scanari de spectre efectuate. Accesorii disponibile: Software de control şi prelucrare a datelor pentru spectrofotometre UV-VIS. Producător: Cecil Instruments Limited, Anglia (2004)
 • Spectrometru SXZ3-1198 Agilent FTIR Cary 630

  – Ideal pentru analiza solidelor şi lichidelor; – Domeniu spectral (optica KBr): 7000-350 cm-1; – Rezoluţie: < 2 cm-1 cu posibilitatea de selecţie a sa; – Optica: desicată, divisor de fascicol din KBr, ferestre KBr; – Interferometru: Michelson permanent aliniat, cu incidenţa la 45o (imunitate la şocuri, vibraţii, mişcare); – Acurateţea numărului de undă: 0.05 cm-1 măsurat conform NIST 1921; – Repetabilitatea numărului de undă: 0.005 cm-1 măsurat cu NIST 1921. – Modul de lucru în transmisie: destinat analizelor cantitative, identificărilor, confirmărilor, căutărilor în biblioteci de spectre. Pachetul software Microlab permite următoarele: – Analiza cantitativă bazată pe legea Beer; – Analiza cantitativă bazată pe calculi chemometrice PLS, PCA, PCR; – Analiza calitativă pentru identificare compuşi necunoscuţi prin căutare în biblioteci de spectre; – Crearea de biblioteci de spectre proprii; – Prelucrarea matematică avansată a spectrelor; – Biblioteci de spectre pentru minim 10000 de compuşi. Producător: Agilent Technologies, United States (2015)
 • Spectrofotometru Cary 60

  Spectrofotometrul UV-VIS Cary 60 este eficient, exact și flexibil. Este proiectat să îndeplinească cerințele actuale și viitoare de măsurare. Designul verificat și robust al spectrofotometrului Cary 60 include un sistem dublu-fascicol, monochromator Czerny-Turner, domeniu de măsură 190–1100 nm, lățime de bandă fixă de 1.5nm, lampă de spectru larg cu descărcare în xeon, două detectoare cu diodă de siliciu, sistem optic acoperit cu cuarț, viteză de scanare de până la 24,000 nm/min, poate măsura până la 80 de puncte pe secundă, non-measurement phase stepping wavelength drive, imunitate la lumina ambientală, control numeric. – Rază de lumină puternică, mai pițin de 1.5 mm x 1.0 mm; – Preformanță optică excelentă, acuratețe fotometrică și linitritate; – Viteză de scanare max. 24,000 nm / min; – Domeniu de măsură 190-1100 nm în mai puțin de 3 s; – Realizarea de studii cinetice în timp real; – Software pentru probe în timp real. Producător: Agilent Technologies, United States (2015)
 • Echipament pentru testarea activității catalitice și a cineticii reacțiilor heterogene gaz-solid

  Echipament pentru testarea activității catalitice folosint metoda inpulsului de reactant sau în flux continu compus din: – microreactoare din oțel inoxidabil (diametru interior = 7-10mm), cuptoare electrice, masa catalizatorului: 0.1-1g, temperatura: 20-600C; – 4 bucle de reglare a debitului controlate prin calculator; – 3 bucle de reglare a temperaturii în microreactoare controlate prin calculator; – 2 gaz-cromatografe GCHF-18.3 cu TCD, 1 gas chromatograf HP 5890 cu FID. Echipament mcro pilot pentru testarea activității catalitice în flux continu compus din: – sistem de măsurare și reglare a 3 fluxuri independente de reactant; – 2 reactoare din oțel inoxidabil imersate în baie de săruru topite, masa catalizatorului: 5-50 g, temperatura: 20-500C cu posibilitate de legare în serie sau paralel; – Sistem de separare a produșilor de reacție prin absorbție și condensare. Producător: Proiectat și construit la Institutul de Chimie Timișoara al Academiei Române, proiectat de dr. ing. Sasca Viorel Zoltan
3. Calculatoare și licențe software
  • Server IBM de înaltă performanță

   Serverul IBM de înaltă performanță constă din 4 mașini fizice, echipată fiecare cu două procesoare Intel Xeon X5570, 16GB RAM și 2 x hard diskuri configurate în RAID 0. Producător: IBM, Statele Unite (2010)
  • GAUSSIAN 09 software

   (unlimited license) – predicts the energies, molecular structures, vibrational frequencies and molecular properties of molecules and reactions in a wide variety of chemical environments. (www.gaussian.com) Producător: Gaussian, Inc., Statele Unite
  • GAUSS view software

   (unlimited license) – the most advanced and powerful graphical interface available for the Gaussian software. Producător: Gaussian, Inc., Statele Unite
  • SCHRODINGER software

   (comercial license for academics)- provides general molecular modeling programs, a comprehensive suite of drug design software, a suite for materials research as well as fully supported by state-of-the-art visualization and workflow automation tools (www.schrodinger.com). Detailed SCHRODINGER suites: i)small molecule drug discovery suite: wide range of virtual screening options; advanced computations to estimate binding affinity and to rank-order compounds; analyses to predict, prepare, refine, and characterize target structure and binding modes; complete set of utilities to prepare, analyze, and filter ligand structures and to create and design ligand libraries; ii)biologistic suite:comprehensive protein modeling; advanced features for protein engineering; antibody modeling; protein-protein docking; advanced simulations; iii)material science suite: tools to facilitate all steps in a chemical simulation project; from structure generation and model creation, through simulation and property prediction, to data analysis anddecision making, etc.; iiii)discovery informatics suite: comprehensive set of tools for data visualization, analysis, compound registration, and collaboration. Producător: Schrödinger, Inc., United States
  • PYMOL software

   (comercial license for academics) -the high-performance 3D molecular visalization tool for communicating structural results (http://www.schrodinger.com/pymol/) Producător: Schrödinger, Inc., Statele Unite
  • DRAGON Pro software

   The most used application for computation of molecular descriptors. Dragon calculates 5,270 molecular descriptors, covering most of the various theoretical approaches.Type of descriptors: constitutional, topological, 2D-autocorrelations, geometrical, WHIM, GETAWAY, RDF, functional groups, properties, 2D binary and 2D frequency fingerprints, etc. (https://chm.kode-solutions.net/products_dragon.php) Producător: Kode Chemoinformatics, a department of Kode srl., Italia
  • MobyDigs software

   MobyDigs is a software for the calculation of regression models using genetic algorithms for variable selection to obtain an optimal subset of predictive models. Producător: TALETE srl (the Milano Chemometrics and QSAR Research Group), Italia
  • STATISTICA software

   Provides the most comprehensive array of data analysis, data management, data visualization, and data mining procedures. Its techniques include the widest selection of predictive modeling, clustering, classification, and exploratory techniques in one software platform.(http://www.statsoft.com/Products/STATISTICA-Features/ ) Producător: StatSoft, parte din Dell Software, Statele Unite
  • Alte licențe pentru programe de chimie și calcul statistic

   – ChemOffice 2008 – HyperChem 7.52 – SIMCA P+ 12
English Webmail